Pruži svoju ruku siromahu

Kako se približavao Svjetski dan siromaha kao i došašće vrijeme čekanja i pripreme za blagdan Božića, počeli smo svi u vrtiću razmišljati kako i koga obradovati.

Za par dana javilo se nekoliko roditelja s prijedlogom da nešto organiziramo u Vrtiću za siromahe. Potom je stigao i dopis iz Caritasa povodom obilježavanja Svjetskog dana siromaha.

Poslali smo taj dopis roditeljima s popratnim pojašnjenjem, a odgojiteljice su se s djecom odmah uključile u aktivnost Pruži svoju ruku siromahu. Djeca su s puno ljubavi i suosjećanja izradila pisane ili nacrtane poruke. Ponijela su ih kući gdje su s roditeljima pripremila pakete ili vrećice sa svojim porukama te sve zajedno donijeli u Vrtić.

Svi smo zadovoljni odazivom, jer mislimo da su sudjelovale sve obitelji iz našega Vrtića. Time su pokazala svoju dobrotu i plemenitost te su i na taj način pripremila svoja srca za rođenje maloga Isusa. Skupili smo puno prehrambenih i higijenskih proizvoda između kojih je ponegdje izvirila i koja lijepa igračka.

Svima koji će dobiti naše priloge želimo blagoslovljeno vrijeme došašća i sretan, pun Božje radosti blagdan Isusova rođenja.

s. Jelica Đ.