Skip to content

Posjet knjižnici skupine “Pčelice”

Mješovita skupina,, Pčelice” dana 23.listopada (ponedjeljak) s odgojiteljicama su posjetile knjižnicu ‘Vladimir Nazor’ u kojoj su ih toplo i s osmijehom dočekale knjižničarke. Djeca su sa iskrenom znatiželjom i zanimanjem razgledavala knjižnicu i s veseljem odgovarala na pitanja koja im je knjižničarka Martina postavljala. Nakon kratkog upoznavanja s osobljem i razgledavanja prostora knjižnice, uputili smo se prema prostoriji u kojoj je Martina djeci čitala slikovnicu pod nazivom ,,Lisica je naučila da sreća stanuje u srcima”.
Slikovnica je u srcima djece izazvala pozitivne emocionalne reakcije što se manifestiralo kroz zanimljivu i poučnu međusobnu interakciju. Djecu je posebno dojmilo kada su razgovarali o tome kako radost i puninu našim srcima ne daju toliko materijalne, izvanjske stvari, koje nas tek na kratko usreće; koliko ljubav, mir, osmijeh, radost, utjeha i pomoć koju smo jedni drugima darovali, a koje se ne mogu kupiti, već ostaju utisnute u naša srca vječno.
Iz knjižnice smo izišli radosni, ispunjenih srca te smo se u takvom ozračju, uz smiješne i zanimljive anegdote djece vratili u naš vrtić.
Ivona Lukac, odgojiteljica