Srce Isusovo

Blagdan Presvetog Srca Isusova u vrtiću

Srce IsusovoU petak smo proslavili blagdan Presvetog Srca Isusova izradom srca i porukama za Isusa, djeca su samostalno pisala poruke zahvalnosti te su svojim crtežima prikazali koliko im njegova ljubav znači i kako oni sami međusobno ljubav dijele jedni drugima.

Srce IsusovoDjeca su Isusovu ljubav objasnila kao veliku i neopipljivu, ali tako jaku da nas nosi cijeli dan i kad smo puni njegove ljubavi svaki problem je rješiv.

Nakon što smo upoznali djecu o blagdanu uputili smo se u kapelicu te smo zajedničkim pjevanjem zahvalili Isusu što smo stvoreni i  koliko imamo puno Božjih darova . Nakon svake pjesme djeca su mogla samostalno i spontano pred Presvetim izgovoriti sve svoje molitve i zahvale što se nalaze u čistim i nevinim dječjim srcima. U njihovim zahvalama smo mogli čuti koliko su iskreni i sretni s malim stvarima. Zahvaljivali su na svojim obiteljima, hrani, prijateljima, igračkama, odjeći, što ih Isus uvijek sluša, što je s njima i u njima kao i oni u njemu i što ih neopisivo voli. Srce za Srce, Ljubav za ljubav! U tome stoji pobožnost Srcu Isusovu!

Odgojiteljice:

Tea Mijoković

Maja Bogeljić

Srce Isusovo