16. prosinca, na treću adventsku nedjelju, kao i u protekle dvije nedjelje, okupili su se naši roditelji s djecom u našoj samostanskoj crkvi gdje smo slavili sv. Misu. ovaj put to su bili roditelji i djeca skupine Ptičice. Djeca su pod misom imala priliku izreči svoje molitve vjernika svojim riječima, biti blizu oltara i sudjelovati na najbolji način na koji su znala i mogla. Na tome posebno zahvaljujemo vlč. Antunu Štefanu koji je svojom pristupačnošću djeci, otvorenošću za našu akciju te poticajnim mislima doprinijeo svakoj nedjelji.

Ozračje radosti nastavilo se i nakon mise na prostoru ispred naše crkve gdje su roditelji kupnjom kolača te izrađenih predmeta doprinijeli akciji “Školovanje djece Benina”, u kojoj smo, skupljajući sredstva uspjeli skupiti za školovanje u jednoj godini za troje mališana od 5 i 6 godina; Mario Precieux, Divine Houessou i Trinite Gotoechan .

Svaki roditelj je svojim angažmanom i doprinosom pokazao kako se ispod naših odijela i kaputa kriju velika srca koja suosjećaju i žele pomoći. Zahvaljujući svakom roditelju koji je sudjelovao u izrađivanju predmeta na radionicama zadnja dva mjeseca, koji je pekao kolače, pakirao ih, izrađivao slike i jastuke, vijence i čestitke i doma, koji se odazvao na nedjeljna slavlja, uspjeli smo skupiti za svako od troje djece preko 3000 kuna, što pokriva školarinu, obroke, uniformu, putovanje i knjige u godini dana.

Jedno veliko hvala u njihovo ime i ime vrtića

Vaša s. Marija Pia

Odgovori