Proslava 50. obljetnice

Proslava 50. obljetnice Vrtića na Vrhovcu

Dana 15.06.2021. započela je trodnevna proslava 50. obljetnice (1970.-2020.) osnivanja i djelovanja dječjeg vrtića Sunčev sjaj-Nazaret, podružnice Zagreb. Obljetnica je trebala biti obilježena prošle godine – 2020., ali zbog pandemije koronavirusa i potresa nije ju bilo moguće ostvariti u željeno vrijeme.

Proslava 50. obljetnice: prvi dan

Svečani program prvoga dana otvorila je ravnateljica s. Rahela Lacković te je dala riječ provincijalnoj poglavarici Milosrdnih ss. Sv. Križa, s. Valeriji Široki, koja se riječima zahvale i podrške obratila okupljenima u ime osnivača Vrtića. Uz provincijalnu poglavaricu bile su nazočne i sestre provincijalne savjetnice.

Nakon pozdrava s. Jelice Đuzel, voditeljice Vrtića, uslijedila je akademija na kojoj je predstavljena povijest nastanka i djelovanja Vrtića prema njegovu ljetopisu, čije su dijelove iščitavale odgojiteljice prema skupinama uz aktivno i zanosno sudjelovanje djece pjesmom, glumom, plesom i pokretima. Sve je to na posebno dinamičan način oživjelo i uprizorilo tekstove ljetopisa, prožetog biblijskim tekstom Hvalospjeva ljubavi, na opće zadovoljstvo njihovih roditelja i prisutnih gostiju.

Bivši polaznici Vrtića, a sadašnji roditelji koji su upisali svoju djecu u Vrtić,  su svojim sudjelovanjem također obogatili program i uveličali slavlje.

Na svečanosti je upriličen i oproštaj od predškolaca.

Proslava 50. obljetnice

Drugi dan: svečano euharistijsko slavlje

U središtu proslave obljetnice tj. drugi dan, bilo je svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio vlč. Vatroslav Siketić, ovogodišnji mladomisnik i bivši polaznik našega Vrtića. Sadržajnu i poticajnu propovijed održao je fra Stjepan Brčina iz župe Sv. Duha, a u asisteniciji je bio don Mato Jaković.

Djeca, njihovi roditelji i odgojitelji animirali su euharistijsko slavlje, upriličeno na otvorenom svojim zanosnim pjevanjem, čitanjem, prinosom darova i dječjom spontanom molitvom zahvale.

Slavlje je bilo izričaj velike zahvalnosti Bogu za sve učinjeno u odgojnom radu s generacijama djece koje su sestre, a potom i civilne odgojiteljice odgajale u kršćanskom duhu, izgrađujući u njima ljudske i evanđeoske vrijednosti.

s. Jelica Đuzel

Propustili ste dirljivu čestitku roditelja koju smo primili povodom 50. obljetnice osnutka Vrtića? Pročitajte je ovdje.